Vier strafschoppen Oranje te machtig

Catania- In de tweede poulewedstrijd nam Nederland het op tegen een geroutineerde Engelse ploeg die maar liefst vier strafschoppen meekreeg van de arbitrage. Opnieuw moest Nederland de overwinning aan de tegenstander laten met het kleinst mogelijke verschil: 4-5.

Net als gisteren begon Oranje nerveus wat resulteerde in onnodige persoonlijke fouten. Hierdoor liep Engeland, ondanks dat Tim van Gelder na een goede combinatie 1-1 scoorde, mede dankzij twee benutte strafschoppen eenvoudig uit naar een 3-1 voorsprong. Weer moest Nederland vroeg in de wedstrijd een achterstand van twee doelpunten wegpoetsen. Na de waarschuwing tegen Kazachstan totaal onnodig.

De tweede periode leek de spanning er bij de spelers af en speelden ze vrijer. Engeland kreeg dat ook in de gaten en maakte gebruik van hun ervaring door slim vrije trappen en penalty’s uit te lokken en regelmatig tijd te rekken om op adem te komen. De arbitrage werkt daar, helaas voor Nederland, gretig aan mee. Gelukkig voor Oranje werd de derde strafschop voor Engeland gemist en scoorde Nederlands topscorer van der Bent de verdiende aansluitingstreffer: 2-3. De vierde strafschop voor Engeland werd wel weer benut waardoor het verschil na de tweede periode weer twee was; 2-4.

Nederland moest de derde periode alles riskeren om een goed resultaat neer te zetten. Het leek aanvankelijk te lukken. Zeker nadat Tim van Gelder met een droog schot de 3-4 binnenschoot. Het duurde tot drie minuten voor tijd eer er weer gescoord werd. Opnieuw scoorde Engeland uit een spelhervatting. Ditmaal vanuit een corner. Nederland rechtte nog eenmaal de rug en scoorde in dezelfde minuut de 4-5 door een prima goal van Maurice Kampman. Met kansen voor van der Bent, Dijkhuizen en Kampman was een gelijkspel zeker mogelijk, maar de tijd bleek te kort.
0-1 Clark (str)
1-1 Tim van Gelder
1-2 Clark
1-3 Clark (str)

2-3 Jaco van der Bent
2-4 O’Rourke (str)

3-4 Tim van Gelder
3-5 Younie
4-5 Maurice Kampman