27 & 28 juli finale weekend Eredivisie en Topklasse in The Hague Beachstadium (Den Haag/Scheveningen)

Aanstaand weekend wordt het Beach Soccer seizoen in Nederland afgeslote. Beach Soccer Bond Nederland organiseert naast de play-offs en finalewedstrijden in de Eredivisie mannen en vrouwen ook de finale van de Topklasse (amateurs) mannen en vrouwen.

Na de succesvolle finaledag voor de jeugd belooft het opnieuw ongemeen spannend te worden. BS Scheveningen, BSU Team Equip, Ax United en BS Zeeland gaan strijden om de landstitel 2019 mannen Eredivisie. Bij de vrouwen zijn BSZ Ladies, BS Alkmaar, Lenovo BS en Libertas de vier beste en gaan zij onderling uitmaken wie zich de nieuwe Nederlands kampioen vrouwen Eredivisie mag noemen.

Op zaterdag worden de degradatie play-offs voor zowel de mannen als de vrouwen Eredivisie gespeeld. BSC Dutch Scorpions, BS Nieuwegein, BS Apeldoorn en BS Bergen op Zoom proberen onder degradatie uit te komen, bij de vrouwen ligt degradatie op de loer voor BS 030, KTP Nieuwroden, HTC BS Zwolle en DTS Ede. De verliezer na de play-off wedstrijden speelt tegen de verliezend finalist van de vrouwen Topklasse. Jong Holland is immers al direct gedegradeerd uit de Eredivisie.

In de Topklasse vrouwen en mannen zijn veel nieuwe teams te bewonderen. De Blues, SV Sprundle Beach en Mazzelstars zijn enkele namen bij de vrouwen, bij de mannen zijn naast bekende namen als Autoschade Posthouwer en BS Klundert ook veel nieuwe teams die zich door het hele land geplaatst hebben voor de grote finale. FC OWB, BBS, Café Victoria, Rohde JC, Van Dik en Zonen, FC Kerkwerve en VVIJ maken kans te promoveren naar de Eredivisie.

Zowel zaterdag 27 als zondag 28 juli start het programma 10.30 uur, voor beide dagen staan de halve finales vanaf 11.30 gepland, de eerste finales vinden plaats vanaf 15.30 uur.

De toegang tot het The Hague Beachstadium op het strand van Scheveningen is gratis.
Klik hier voor het adres van The Hague Beachstadium