BONDSCOACH MATTEO MARRUCCI VERTREKT NAAR DUITSLAND

BEACH SOCCER BOND NEDERLAND
persbericht

Amsterdam, 8 maart 2018

BONDSCOACH MATTEO MARRUCCI VERTREKT NAAR DUITSLAND
DUITSLAND STRIKT BONDSCOACH NEDERLANDS BEACH SOCCER TEAM

Beach Soccer Bond Nederland (BSBN) moet per direct op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlands Beach Soccer team mannen. De Italiaan Matteo Marrucci heeft na goed overleg met de Beach Soccer bond er voor gekozen vanaf 2018 het Duitse Beach Soccer team te trainen.
Voor het Beach Soccer in Nederland een aderlating. Niet alleen de selectie van het Nederlands team profiteerde van de kennis en ervaring van de 92-voudige Italiaans ex-international, ook de Ere- en Eerste Divisie teams maakten gretig gebruik van de trainingsvormen.

Voorzitter Schats; ,,Matteo belde afgelopen week dat hij was benaderd door de Duitse Voetbalbond voor de functie van bondscoach. Hij zat er mee. Zij hebben hem een goed voorstel gedaan en voor hem is dit financieel en sportief een verbetering. Wij wilden hem deze kans niet ontnemen en hebben ingestemd onze samenwerking per direct te beëindigen.”

,,Ik ben de Beach Soccer Bond Nederland erg dankbaar. Dankzij het goede contact met Ramiro Amarelle en Maikel Schats heb ik de kans gekregen het Nederlands team een jaar te trainen en coachen. Vanaf het begin trof ik een leergierige en strijdlustige groep aan. Dat motiveert een coach nog meer. Dankzij Nederland kan ik deze stap maken. De goede band met de directie en spelers maakte mijn keuze niet gemakkelijk. Hopelijk krijgt de Beach Soccer bond in Nederland eindelijk eens de steun die zij verdienen en wie weet keer ik in de toekomst terug als bondscoach van het Nederlands Beach Soccer team. Tot die tijd wens ik het Nederlands Beach Soccer team heel veel succes en hopelijk tot ziens, aldus Marrucci.”

……………………………………………………………………………………………………………………

Neem voor verdere informatie contact op met:

Maikel Schats | 06 10 101 102 | maikel@beachsoccerbond.nl

Beach Soccer Bond Nederland (BSBN) organiseert jaarlijks in diverse steden van Nederland het NK beach Soccer voor de Eredivisie mannen (9 teams) en vrouwen (9 teams) en Eerste Divisie mannen (9 teams). Beach Soccer toernooien voor amateurs worden door organisaties en/of verenigingen georganiseerd onder de vlag van BSBN. Sinds 2016 hebben de KNVB en BSBN een convenant ondertekend. Onderdeel van het convenant is dat de nationale teams (mannen en vrouwen) tijdens EK en WK kwalificatie toernooien in de officiële KNVB kleding spelen.