BSU Teamsport Equip landskampioen 2019

In het eerste seizoen na de hervorming van de landelijke competitie legde BSU Teamsport Equip beslag op de nationale titel.

Tot aan dit jaar werd er gespeeld in een landelijke Ere- en Eerste Divisie. In overleg met de Bondsraad werd er gekozen vanaf dit jaar te gaan spelen in twee Eredivisies, Noord en Zuid.

Een juiste keuze. Het stimuleerde teams tot een nog serieuzere voorbereiding en professionelere benadering naar de competitie, wat direct zichtbaar werd. Iedere wedstrijd werd er gestredenn voor elke meter, teams waren aan elkaar gewaagd en het bleef spannend tot op de laatste speeldag.

In poule Noord plaatsten BSU Teamsport Equip, BS Katwijk, BS Egmond en HTC BS Zwolle zich voor de kwartfinales. In de poule Zuid waren het BS Zeeland, BS Scheveningen, Ax United en BS Rotterdam. Het leverde prachtige kwartfinales op. BSU Teamsport Equip won met moeite van BS Rotterdam (6-5), hetzelfde gold voor Ax United tegen de kampioen van 2018, BS Egmond (7-6) en BS Scheveningen tegen HTC BS Zwolle (5-4). De enige kwartfinale dat nooit een wedstrijd werd was de strijd tussen BS Zeeland en BS Katwijk. De Katwijkers hadden een totale offday en incasseerden een 9-0 nederlaag.

Na afloop van de kwartfinales werd er live geloot. Het lot koppelde BS Scheveningen aan BSU Teamsport Equip en Ax United aan BS Zeeland. Opnieuw twee prachtige wedstrijden, dit keer de halve finale. Beide wedstrijden gingen gelijk op en genoot het publiek van zeer fraaie treffers en hoogstaand keeperswerk. BS Scheveningen moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in BSU Teamsport Equip, waar vooral het trio Steenks, Ferreira en Lima op dreef waren en verdiend wonnen met 9-4. De andere halve finale moest beslist worden na het nemen van strafschoppen. Lang bleef ook die strijd in evenwicht, maar het was Ax United die zich mocht opmaken voor de titelstrijd.

Het werd een finale waarvan het publiek genoot van de eerste tot en met de laatste minuut. De ene na de andere omhaal, volley en mooie combinaties volgden elkaar in rap tempo op. Ook nu weer waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was ook deze strijd lange tijd onbeslist. Maar dankzij opnieuw fraaie doelpunten en hoogstandjes van Mitchel Bormann, Alex Ferreira, Luan Lima en Tim Steenks won BSU Teamsport Equip, ondanks de prachtige doelpunten van Dilshan Fong, de felbegeerde titel Nederlands kampioen 2019.

In de strijd voor plek drie versloeg BS Zeeland BS Scheveningen met 6-2.

Een mooi seizoen Beach Soccer Zit er in Nederland op. Het Nederlands team mannen speelt van 15 t/m 18 augustus nog het EK kwalificatie toernooi in Catania tegen Kazachstan, Engeland en Tsjechië. Mocht Oranje daar de poule winnen treden ze in september in Portugal aan tijdens het EK Beach Soccer.