LaLiga en BSWW tekenen een overeenkomst voor wereldwijde samenwerking

LaLiga, de vereniging van de Spaanse Professionele voetbalcompetitie, zal bij alle BSWW-evenementen internationaal aanwezig zijn en zal de officiële omroep van strandvoetbalcompetities in Spanje zijn

LaLiga wordt een officiële wereldwijde partner van Beach Soccer Worldwide, organisator van professioneel strandvoetbal op internationale schaal, in een overeenkomst die loopt tot het einde van het seizoen 2020/2021.

Met het doel het internationale bereik van het merk LaLiga te promoten, zal LaLiga een maximale zichtbaarheid krijgen tijdens de wedstrijden georganiseerd door BSWW over de hele wereld. De aanwezigheid van LaLiga op internationale evenementen, met een groot wereldwijd publiek, biedt nieuwe mogelijkheden voor uitbreiding voor hun clubs, evenals de mogelijkheid om nieuwe doelgroepen te bereiken.

Als onderdeel van deze overeenkomst wordt LaLiga ook de landelijke omroep van alle wedstrijden georganiseerd door Beach Soccer Worldwide, via LaLigaSportsTV, de OTT van de Spaanse sport.

LaLiga biedt via haar verschillende kanalen strandvoetbal, zowel audiovisueel als redactioneel, om haar volgers te informeren over de ontwikkelingen binnen de sport, met speciale aandacht voor de Spaanse teams en spelers, evenals het Spaanse nationale team.

De samenwerkingsovereenkomst begint deze week en de aanwezigheid van LaLiga is meteen zichtbaar tijdens de Mundialito de Clubes, die wordt gehouden tussen 27 februari en 3 maart 2019, in het Megasport Sport Palace in Moskou. Tijdens dit evenement is de nationale strandvoetbalkampioen en Spaanse vertegenwoordiger Levante UD aanwezig. Naast Levante UD zullen Lokomotiv Moskou, Sporting Clube de Portugal, Flamengo uit Brazilië, Bate Borisov uit Wit Rusland, het Italiaanse Catania, de huidige Europese kampioen SC Braga uit Portugal en gastheer Spartak Moskou strijden voor de titel.

Javier Tebas, president van LaLiga, prees de overeenkomst en verklaarde; ,,strandvoetbal biedt voor ons een geweldige kans de sport te blijven ondersteunen en hun een manier te bieden waarop hun audiovisuele inhoud zoveel mogelijk fans kan bereiken. Het is niet alleen een sport dat onderdeel is van de grote voetbalfamilie, maar het is ook een jong en fris spel, waarmee we een nieuw publiek kunnen bereiken.”

Joan Cuscó, president van BSWW, zei: “Voor ons is het een grote voldoening en het maakt ons trots om LaLiga als partner te hebben, aangezien maar weinig sportmerken genieten van het prestige en de aanwezigheid die LaLiga bezit in de gemeenschap van voetbalfans. Hand in hand met één van de beste nationale voetbalcompetities die vandaag in de wereld bestaat, is van grote waarde voor ons, en we zijn ervan overtuigd dat beide partijen erg blij zullen zijn met de uitvoering van deze overeenkomst. ”

Een zelfde samenwerking is in Nederland mogelijk tussen de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie en BSBN.