Lenovo BS Landskampioen Beach Soccer 2019

Ze hadden als doelstelling te eindigen bij de bovenste vier. De technische staf van de nieuwe ploeg uit Zwolle, bestaande uit voormalig bondscoach Gert Oosterbroek en teammanager Jos von Oerthol, waren stellig, maar voorzichtig. ,,We starten met een nieuwe ploeg, bestaande uit ervaren en onervaren speelsters op het gebied van Beach Soccer. We moeten zien hoe dit samen gaat. De kwaliteit is er, maar of we mee kunnen doen voor de titel lijkt ons wat hoog gegrepen.’’

Een goede start in Amsterdam Zuid Oost en het Science Park werd bijna teniet gedaan door twee mindere wedstrijden in Dronten. De ploeg herpakte zich in Almere en bereikte de laatste vier. In de play-offs bleef het lange tijd zeer spannend. Tegen het sterke Libertas keek de ploeg lange tijd tegen een achterstand aan. Het was zelfs 1-4 tot de derde en laatste periode startte. Teammanager von Oerthol schreeuwde de meiden toe dat dit hun periode zou worden. En zo geschiedde. Een miraculeuze ontsnapping volgde en met 5-4 stonden de dames van Lenovo BS in de finale.

De andere halve finale ging tussen regerend landskampioen BSZ Ladies en BS Alkmaar. Ook deze teams waren aan elkaar gewaagd. Een zeer spannende strijd eindigde dankzij een treffer in de laatste minuut in een 6-5 overwinning voor BS Alkmaar.

De finale ging tussen BS Alkmaar en Lenovo BS. Twee teams die zich dit jaar goed hadden versterkt en het hele seizoen bovenin meedraaiden. BS Alkmaar startte sterk en nam de leiding dankzij uitblinkster en aanvoerster Aaike Verschoor. Lenovo BS liep opnieuw tegen een ruime achterstand aan. Met 2-5 op het scorebord moesten zij het in de derde periode weer proberen recht te trekken. En dat lukte. Met opnieuw een Houdini-act toonden zij zich een ware kampioen en wonnen na de 6-5 overwinning terecht de titel Landskampioen 2019.