MVO

NK Beach Soccer: onze duurzame en sociale ambities voor 2018

Dit jaar staat het NK Beach Soccer geheel in het teken van de duurzame leefomgeving, sociale impact en sociaal ondernemen, lokaal en regionaal inkopen (procurement), hernieuwbaarheid en kinderen/talentontwikkeling.

Beach Soccer is de populairste beachsport wereldwijd en staat voor: fair play, sociale integratie en verantwoordelijkheid, duurzaamheid en hernieuwbaarheid, vriendschap, samenwerking en teamwork, vrijetijdsbesteding en genot, ethiek, transparantie en vertrouwen.

Het NK Beach Soccer 2018 wil zo veel mogelijk bedrijven, organisaties, gemeenten en burgers inspireren, verbinden en laten samenwerken om zo gezamenlijk elkaar beter te leren kennen, van elkaar te leren en elkaar te versterken. Op naar een betere, meer tolerante en inclusieve samenleving!

Dit willen wij bereiken door:

1. Het gehele NK Beach Soccer zoveel mogelijk circulair, duurzaam en hernieuwbaar te organiseren met vernieuwende methodes, innovaties en ideeën die wij als BSBN samen met partners willen gebruiken.
2. Nauw samen te werken met partners, burgers, sportverenigingen, organisaties en gemeenten.
3. Een platform aan te bieden voor duurzame, circulaire en sociale ondernemers, investeerders en actieve organisaties om evenementen te organiseren tijdens het NK Beach Soccer dit jaar.
4. Zoveel mogelijk duurzame en hernieuwbare producten en diensten in te slaan (kopen/huren/gebruiken/lenen) voor het NK Beach Soccer. Denk bijvoorbeeld aan het zand waar op gespeeld zal worden in verschillende gemeenten in ons land, de consumpties die gebruikt of verkocht worden, of het gebruik van niet-chemische toiletten tijdens de wedstrijden.
5. Zoveel mogelijk lokaal en regionaal (en het liefst collectief en hernieuwbaar) in te kopen. Van energie en groente en fruit direct van de lokale boer. Tot het promoten van duurzame en sociaal verantwoorde merken, bedrijven en organisaties tijdens het NK Beach Soccer.
6. De Millennials te betrekken bij het NK Beach Soccer en ze te stimuleren om hun talenten te ontwikkelen.

Als ons streven ook daadwerkelijk gaat lukken, dan zal Beach Soccer in Nederland een rolmodel zijn voor andere sporten, zowel in ons eigen land als internationaal. Want wij geloven dat sport, fair play, duurzaamheid, sociale impact, integratie en verantwoordelijkheid wel degelijk hand in hand kunnen! Niet met mooie woorden en slogans, maar door met de laarzen in de modder te staan en het goede voorbeeld te geven.

Voor de trends van 2017 en 2018 op het gebied van duurzaamheid, kun je het ‘MVO Trendrapport 2017‘ van MVO Nederland (PDF, 35 pagina’s) lezen, dat laat zien dat maatschappelijk verantwoord, klimaatneutraal, circulair en inclusief ondernemen aan de winnende hand is. Kantelpunten zijn binnen handbereik. Ook interessant om te lezen is het stappenplan ‘De route naar duurzaamheid‘ van de KNVB (PDF, 8 pagina’s). En tot slot kun je meer lezen over FIFA for Hope, FIFA for the Planet (het officiële milieuprogramma van de FIFA), Diversiteit, Anti-Discriminatie en ‘My Game is Fair Play’ op www.fifa.com/sustainability.

Meer weten over onze ambities voor 2018 of over de diverse partnerschap-mogelijkheden rondom het NK Beach Soccer? Neem dan contact op met BSBN via info@beachsoccerbond.nl.

Wij staan open voor vernieuwende ideeën, suggesties en samenwerking. Laten wij samen de mouwen opstropen en onze aarde mooier en aangenamer achterlaten voor onze (klein)kinderen!


klik op logo voor link