Nederland komt doelpunt tekort tegen Kazachstan

Catania- Het openingsduel van het Nederlands Beach Soccer team tijdens het kwalificatietoernooi in Catania was er één die spannend was tot de laatste seconde.

Nederland dat moest aantreden zonder Tim Steenks die om trieste privé omstandigheden niet kon afreizen heeft gestreden voor iedere meter. Ondanks het verschil op de wereldranglijst (Kazachstan 44e, Nederland 61e) waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.

In de eerste periode leek het daar niet op. Kazachstan liep vroeg in de wedstrijd eenvoudig uit naar een 3-0 voorsprong. Nederland toonde teveel ontzag en voerde het tactisch niet altijd goed uit. Met een doelpunt van Tim van Gelder kwam Oranje terug in de wedstrijd.

De tweede periode startten de mannen van coach Miloud Weijers met een 1-4 achterstand. Nederland nam het heft in handen en kwam via Jaco van der Bent op 2-4, na een snelle tegengoal was het Maurice Kampman die het verschil weer terugbracht naar twee; 3-5. Maar nog voor het eindsignaal van de tweede periode scoorde Kazachstan de 3-6, waardoor het verschil weer drie was.

De derde periode bewees Oranje dat zij zich nu al kunnen meten met ploegen die 20 plaatsen hoger staan. Een prachtige volley van van der Bent en een nog mooiere omhaal van Kampman zorgde niet alleen voor de 4-6 en 5-6, maar ook voor een 2-0 overwinning in de derde periode. Met een man minder dan Kazachstan op de bank een uitstekend resultaat. Oranje had zelfs in de slotminuten kansen op de 6-6. Helaas mocht dat niet zo zijn.

Het Nederlands Beach Soccer team maakt zich nu op voor de volgende wedstrijd, morgen 10.15 uur tegen Engeland, de nummer 39 van de wereldranglijst.
Ook deze wedstrijd is te volgen op MyCujoo via deze link Engeland-Nederland 17 augustus 2019

Scoreverloop
Nederland-Kazachstan 5-6 (1-4) (2-2) (2-0)
0-1, 0-2, 0-3 Kazachstan
1-3 Tim van Gelder
1-4 Kazachstan

2-4 Jaco van der Bent
2-5 Kazachstan
3-5 Maurice Kampman
3-6 Kazachstan

4-6 Jaco van der Bent
5-6 Maurice Kampman