NEDERLAND VERLIEST DUEL VAN GETERGD MAROKKO

Nederlands team Beach Soccer - Marokko (Agadir Cup 2019)

Na de 3-1 overwinning op Algerije trad Oranje vandaag aan tegen het thuisland. De Marokkaanse ploeg was gebrand op revanche na hun onverwachte nederlaag, een dag eerder tegen Oman. In een gelijk opgaande eerste periode bleef de stand 0-0.

De tweede periode lieten de Nederlanders zich verrassen op punten die vooraf waren doorgenomen. Dit werd tot drie keer toe genadeloos afgestraft door de fysiek sterke Marokkaanse ploeg.

Nog voor de start van de derde en laatste periode deed Lody Dijkhuizen iets terug, mede dankzij een goede interceptie van Daryl Rawidjan: 1-3.

Al vroeg in de derde periode kreeg Marokko een goedkope vrije trap en kwam op 1-4. Nadat de Marokkanen via een fraaie omhaal, een prachtige combinatie en een ongelukkige eigen treffer uitliepen naar 1-7 schoot Jeroen Barnas een vrije trap feilloos binnen en bepaalde de eindstand daarmee op 2-7.

Bondscoach Maikel Schats; ,,Een wedstrijd om van te leren. De eerste periode staan we goed, geven op de juiste momenten en op de afgesproken manier druk waardoor Marokko niet aan kansen toe kwam. In de tweede periode waren we op sommige momenten te laat met druk zetten en straffen zij dat direct af. Omdat we voorin niet de bal konden vasthouden kostte het veel kracht. Daardoor kon Marokko op momenten profiteren. Ondanks de geflatteerde nederlaag moet ik het team complimenteren. Ze hebben alles gegeven en naast de twee doelpunten nog drie grote kansen gecreëerd. Met iets meer geluk oogt de stand iets dragelijker.“

Morgen neemt Oranje het in hun laatste wedstrijd op tegen koploper Oman. Zij zijn de enige ploeg die beide wedstrijden won.