NK Beach Soccer en Southbeach goede match

Al jaren wordt er in Schiedam jaarlijks Southbeach aan de Maasboulevard georganiseerd. Dankzij de inzet van goede vrijwilligers en een goed team vanuit de gemeente staat het evenement als een huis. Initiator Rudy Banffer zocht in 2013 contact met bondsvoorzitter Maikel Schats. Beide heren zagen de potentie van het evenement en de samenwerking was een feit. Nu staat er een team van enthousiaste Schiedammers die een totaal sportaanbod hebben gecreëerd voor alle Schiedamse inwoners. Schats; ,,het verdient een groot compliment als je ziet wat Rudy Bänffer, Mischa Keemink, Marvin Janssen, Ed Molenaar & Lisanne van der Veen in de afgelopen jaren hebben neergezet. Als Beach Soccer bond werken we graag samen met mensen met het (sport)hart op de goede plek.  Tijdens Southbeach staan zij alle dagen klaar voor de jeugd en ouderen in hun Schiedam. Of het nu om voetbal, handbal, vechtsporten of dans gaat ze organiseren, begeleiden en presenteren het. Daarbij maken ze ook nog prachtige foto’s en filmpjes voor op Social Media.

De Beach Soccer bond koos daarom Schiedam uit om het volledige Bekerprogramma te spelen voor zowel vrouwen als mannen. ,,Het bekerprogramma is één van de hoogtepunten van het Beach Soccer seizoen. Het mooie van de bekercompetitie is dat niet alleen de Eredivisie en Eerste Divisie teams zich mogen inschrijven, maar ook de amateurs. Die teams willen zich ook graag meten met de topteams van de competitie.” Het resulteerde in twee fantastische dagen vol Beach Soccer spektakel.

Zaterdag was het aan de vrouwenteams om te beslissen wie er een jaar lang de wisselbeker mag koesteren. In een spannende strijd ging de huidige koploper in de Eredivisie, BS Zeeland, er met de titel en de grote beker vandoor. Maar uitgerekend Het amateurteam van HS88 hield de favoriet op een verdiende gelijkspel. De Groningse dames speelden ook gelijk tegen de andere Eredivisionist KTP Nieuwroden, het team dat In de poulewedstrijden de latere winnaar nog wist te verslaan met 2-0. In de finale moest BS Zeeland afrekenen met BS Drechtsteden, dat de halve finale overtuigend met 3-0 won van HS88. Het werd een spannende wedstrijd met twee gelijkwaardige teams. Uiteindelijk won BS Zeeland met het kleinst mogelijke verschil (2-1).

Op de afsluitende dag van Southbeach stond het bekerprogramma van de heren op het programma. Het publiek werd de gehele dag vermaakt met fraaie trucs, hoogstandjes, fantastische reddingen en dito scores. De poulewedstrijden waren stuk voor stuk sensationeel. Op twee wedstrijden na (verschil van 3 doelpunten) eindigden de overige wedstrijden in overwinningen met maar één doelpunt verschil of zelfs gelijk. Het gaf aan dat alle ploegen aan elkaar gewaagd waren en elkaar geen cm prijsgaven. Uiteindelijk drongen de amateurs van BSC Dutch Scorpions, BS Strandclub WIJ, BS Emmer Compas en BS Rotterdam door naar de halve finales. De strijd tussen BS Emmer Compas en BS Rotterdam eindigden ook met maar één doelpunt verschil. De Rotterdammers, voor wie de Schiedamse ondergrond als een thuishaven voelde, gingen na een 3-2 overwinning de finale in. Daar moesten zij het opnemen tegen BS Strandclub WIJ. De Scheveningse ploeg had het in de beginfase van hun halve finale moeilijk tegen de amateurs van BSC Dutch Scorpions, maar met een 5-1 eindstand gingen zij verdiend door naar de finale.

In de finale trok BS Rotterdam fel van leer. Heel snel in de wedstrijd namen zij een 3-0 voorsprong. Wellicht door het kleine voordeel van iets langer rust. Maar nadat BS Strandclub WIJ op adem was gekomen kwamen zij terug in de wedstrijd. Even leek het er op dat een verlenging en strafschoppen de beslissing moesten gaan brengen, maar nadat BS Rotterdam de vierde treffer binnenschoot gingen zij gewillig op de foto met de verdiende Cup.

Wij danken de gemeente Schiedam, vrijwilligers van Southbeach, Team Sportservice Zuid-Holland, de deelnemers, bezoekers, supporters en scheidsrechters en hopen u volgende week in Amsterdam bij RAI Amsterdam te zien bij het 5e speelweekend van het NK Beach Soccer 2018.
Toegang is gratis.

(kijk hier voor meer foto’s)