Oranje O21 wint Derby der Lage Landen

In een zeer vermakelijke wedstrijd tussen Oranje -21 en België -21 heeft Nederland met 7-6 gewonnen. Op het XMART Beach sport complex in Terneuzen oefenden beide landen voor het eerst in de historie met de teams -21. Omdat het Beach Soccer elk jaar een stevige groei doormaakt en bij heel veel voetballers steeds geliefder wordt is Beach Soccer Bond Nederland blij met dit initiatief dat werd ondernomen door leden van BS Zeeland. Zij zijn de motor achter deze interland en hebben de bond gevraagd of dit mogelijk was. Direct heeft de bond alle vertegenwoordigers van de Eredivisie teams op de hoogte gebracht. In korte tijd werd een selectie samengesteld van spelers jonger dan 21. Er speelden jongens mee van 16 t/m 20 jaar. ,,Een heel goede ontwikkeling waar wij als bond erg blij mee zijn. Het bewijst dat steeds meer jongeren de sport serieus gaan nemen en de sport als aanvulling of vervanging van het reguliere voetbal zien. Wereldwijd is Beach soccer al de grootste Beachsport, in Nederland hebben we nog heel veel te winnen. Daarom is dit een mooie en belangrijke stap voor Beach Soccer in Nederland.”

De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. De eerste periode eindigde in 2-2, na de tweede periode was de stand 4-5 en na drie periodes was de eindstand 6-6. In de verlenging maakte Bart Gort de winnende treffer voor Oranje.

Scoreverloop:
0-1 België, 1-1 Ewoud van Troost, 2-1 Inid Preganlija, 2-2 België (einde 1e periode), 3-2 Victor Evangelista, België, 3-3, België, 3-4 België, 4-4 Jahrdell Constansia, 4-5 België (einde 2e periode),
5-5 Inid Preganlija, 6-5 Mike Grummel, 6-6 België (einde 3e periode)
7-6 Bart Gort (na verlenging)

De selectie van Nederland:
Youssef Ben Sellam, Tom van der Wulp, Ewoud van Troost, Bart Gort, Mike Grummel, Victor Evangelista
Rick Gort, Joost Simons, Inid Preganlija, Jahrdell Constansia,
Mevlüd Eryürük (Coach)

De wedstrijd stond onder leiding van Rick de Bruijn en Erwin Kloosterman, FIFA scheidsrechters in het Beach Soccer.

We willen onze buren van Belgium Beach Soccer bedanken voor de leuke en sportieve wedstrijd!

Vanaf 15 juni start het NK Beach Soccer in Nederland. Voor het speelschema en de speelsteden kunt u terecht op onze site.

Extra info:
In een aantal andere landen wordt de sport ondersteund door de officiële voetbalbond, in Nederland zijn wij al een paar jaar in gesprek met de KNVB en ziet men ook in Zeist dat de sport zich blijft ontwikkelen. Wij hopen dat het leidt tot een volwaardige samenwerking waardoor de bekendheid van Beach Soccer nationaal nog meer en sneller zal toenemen. Nu al spelen we internationaal met zowel de mannen als vrouwen, maar is het gat met landen als Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Zwitserland, Engeland en Rusland nog groot. Die landen hebben al jaren een volwaardig nationaal team met technische en medische staf, spelen veel toernooien en trainen het hele jaar door. Wanneer de groep beoefenaars in Nederland nog groter wordt zal de kwaliteit ook hier toenemen en kunnen we beginnen aan een inhaalslag. Nu nog zijn landen als Tsjechië, Noorwegen, Roemenië, Griekenland, Turkije, Andorra en Litouwen onze directe concurrenten in de strijd om een A-land te worden.