ORANJE VECHTEND TEN ONDER EN LEGT BESLAG OP DE DERDE PLAATS

Nederlands team Beach Soccer - Marokko (Agadir Cup 2019)

Het Nederlands Beach Soccer team heeft het toernooi om de Agadir Cup, ondanks een 3-6 nederlaag tegen Oman uitstekend afgesloten. In een spectaculaire en zeer intense wedstrijd tegen de terechte kampioen was Oranje het grootste deel van de wedstrijd de meerdere.

Nederland begon de wedstrijd met te veel ontzag voor Oman. Duels werden vermeden en men liet zich te makkelijk binnen 10 minuten op een 0-4 achterstand zetten.

In de rust na de eerste periode koos de technische staf voor een andere tactiek. Oranje kwam beter in het spel, maar nog belangrijker, Oman werd het moeilijker gemaakt. Na de 1-4 van Ali Eryuruk kwam Oman nog wel op 1-5 dankzij een fantastische vrije trap die strak in de kruising verdween, maar Nederland had al de overhand.

Was de tweede periode al grotendeels voor Nederland, de derde periode werd er met het mes tussen de tanden gestreden door Oranje En beperkte Oman zich tot het wegwerken van de bal. Nederland heerste. Dit resulteerde in de 2-5 van de 18 jarige Jenner Koek en de 3-5 Lody Dijkhuizen. Het was weer een wedstrijd en het Marokkaanse publiek in het volle stadion van Agadir was op de hand van de Nederlandse ploeg. Helaas was de tijd te kort en maakte Oman in de slotminuten nog de 3-6, maar Oranje kon onder applaus van het publiek met opgeheven hoofd de Beach Soccer arena verlaten.

,,Het zegt iets wanneer tegenstanders onder de indruk zijn van de strijd die je hebt geleverd. We kregen van de organisatie en de overige tegenstanders complimenten. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar tegen de nummer 22 van de wereldranglijst moet je heel tevreden zijn met dit resultaat, vooral over de manier hoe dit tot stand is gekomen. De ploeg is vier dagen bij elkaar, heeft twee keer kort samen getraind en speelt drie wedstrijden in drie dagen, waarvan twee tegen de nummer 20 en 22 van de wereld. Daar waar wij op plek 70 staan. Andere landen trainen een aantal maanden per jaar intensief, sommige zelfs het hele jaar door. Wij hebben daar geen budget voor. Daarvoor zijn we op zoek naar financiële steun vanuit het bedrijfsleven of overheid. Deze sport is zo aan het groeien, Nederland als sport en vooral als voetballand moet hier bij de Europese en zelfs de wereldtop aansluiten. We hebben dit weekend aangetoond dit te kunnen, zeker wanneer we meer trainingsuren kunnen maken en meer toernooien kunnen gaan spelen,“ aldus bondscoach Maikel Schats

Klik hier voor de foto’s