Oranje VrouwenIn 2016 startte ook het Nederlands Vrouwen Beach Soccer team. Het nationale team speelt in de officiële kleding van de KNVB. Gezien de potentie van het team is iedereen er van overtuigd dat deze tak van voetbal in de toekomst steeds groter zal groeien. De KNVB en de Beach Soccer Bond hebben een convenant ondertekend waarin een steeds intensievere samenwerking de insteek is.

In 2016 namen de Oranje Beach Soccer Leeuwinnen het in Cascais (Portugal) voor het eerst deel aan een groot toernooi. Tijdens het EK stuitte Oranje in de poule op thuisland Portugal en Spanje. Door twee nipte nederlagen (3-4 Portugal en 2-3 Spanje) moest Nederland het voor de vijfde plaats opnemen tegen Griekenland. Dankzij een mooie 7-0 overwinning eindigde Oranje tijdens haar debuut op een groot toernooi op een verdienstelijke vijfde plaats.

. In 2017 mocht Nederland zich revancheren. Met een betere voorbereiding en meer keuzemogelijkheden vanwege uitbreiding van de Eredivisie Vrouwen Beach Soccer ging toenmalig bondscoach Gert Oosterbroek voor goud tijdens het EK in het Portugese Nazaré. Na een zwaarbevochten, maar terechte overwinning op Spanje trad Oranje aan tegen Engeland. Na twee periodes leek er geen vuiltje aan de lucht, want de Leeuwinnen leidden met 3-0. Toch ging het in de derde en laatste periode fout. Engeland kwam goed terug tot 3-3 en een dubieuze beslissing van de scheidsrechter zorgde er voor dat Oranje gedoemd was voor de derde plaats te strijden. Engeland, dat later Zwitserland in de finale versloeg met 3-0, scoorde uit een strafschop 3-4 de beslissende treffer tegen Oranje.
In de strijd om de derde plaats was De fysiek sterke ploeg van Tsjechië de opponent. Door de 1-0 overwinning legden de Nederlandse dames beslag op de derde plek. Een prachtige prestatie, zeker gezien de beperkte middelen waarmee deze prestatie is behaald.

In 2018 nam het team van Oosterbroek en zijn team manager Jos von Oerthel opnieuw deel aan het EK. Ook dat jaar was Nazaré het decor. Ditmaal trof Oranje runner-up van vorig jaar Zwitserland en het sterke Rusland in de poule. De andere poule werd gevormd door de teams van Spanje, Tsjechië en titelverdediger Engeland. Helaas bleek Oranje niet bij machte het getrainde Rusland en de ervaren Zwitsers een nederlaag toe te brengen. Ook de wedstrijd voor plaats vijf ging jammerlijk verloren, waardoor Nederland op de zesde plaats eindigde. Bondscoach Gert Oosterbroek en Teammanager Jos von Oerthol besloten verder te gaan als staf van Lenovo Beach Soccer, het vrouwenteam dat uitkomt in de Eredivisie Beach Soccer.

Onder leiding van bondscoach Maikel Schats en assistent Nuno Ferreira traden de Leeuwinnen van het zand in de poulefase van het EK opnieuw aan tegen Rusland en Engeland, oftewel de regerend kampioen en de kampioen van 2017. Geen eenvoudige opgave dus. Tegen Rusland, het team dat al twee jaar samenspeelt en het hele jaar wekelijks traint was het verschil groot. Met een 2-7 nederlaag moest de ploeg zich herstellen tegen Engeland. Na een verdiende 1-0 voorsprong nam Engeland het heft in handen en liepen uit naar een 1-3. Maar Oranje rechtte de rug en kwam via Céline van Velsen en twee doelpunten van Aanvoerder Aaike Verschoor op een 4-3 voorsprong. De wedstrijd duurde net te lang, want twee afstandsschoten van Engeland zorgde voor de 4-5 eindstand. Opnieuw moest Oranje de strijd aan gaan met Tsjechië voor de vijfde plaats. Na de 1-0 van Bouchra Moudou namen de Tsjechische dames de leiding dankzij twee treffers.Lang duurde dat niet, want via een prachtige vrije trap van keepster Tess van der Flier en een doelpunt van Chelly Drost nam Oranje weer de leiding. En na treffers van opnieuw Moudou en Céline van Velsen leek de wedstrijd beslist, dat werd nog eens bevestigd door de tweede treffer van Drost die daarmee de stand op 6-2 bracht. Ondanks de drie doelpunten van Tsjechië bleef Oranje overeind en legden zij beslag op de vijfde plaats. Wilt u de Oranje dames volgen, dan kan dat via hun Facebookpagina; Nederlands Vrouwenteam Beach Soccer Wilt u de wedstrijden live zien? Dat kan ook via de livestream van www.beachsoccer.com of Mycujoo.tv.

Internationals Nederlands Beach Soccer team

(VROUWEN)

Annelies Martijn
Position: keeper
Date of Birth: 26-01-1984
Height: 168cm
Weight: 66 kg
Aaike Verschoor
Position: Defender
Date of Birth: 16-08-1989
Height: 178 cm
Weight: 77 kg
Sylvana Tieleman
Position: Midfielder
Date of Birth: 25-08-1995
Height: 163
Weight: 64 kg
Rosa Brak
Position: Defender
Date of Birth: 24-09-1995
Height: 180 cm
Weight: 70 kg
Nancy Loth
Position: Midfield
Date of Birth: 08-12-1991
Height: 165
Weight: 55 kg
Chelly Drost
Position: Forward
Date of Birth: 11-10-1995
Height: 164 cm
Weight: 60 kg
Céline van Velsen
Position: Midfield
Date of Birth: 07-09-1991
Height: 168 cm
Weight: 56 kg
Bouchra Moudou
Position: Forward
Date of Birth: 20--08-1986
Height: 169 cm
Weight: 66 kg
Mariël Miedema
Position: Midfield
Date of Birth: 04-05-1995
Height: 178 cm
Weight: 71 kg
Tess van der Flier
Position: Keeper
Date of Birth: 22-02-1999
Height: 178 cm
Weight: 75 kg
Maikel Schats
Coach
Dutch Team
Event: European Beach Soccer Cup Women
Location: Nazaré (Portugal)
Date: 05-07-2019