Prachtige locatie Meerpaalplein in Dronten zorgt voor mooie momenten

Op de mooie locatie Meerpaalplein in Dronten is het vierde speelweekend georganiseerd in samenwerking met de gemeente Dronten, STADronten en de Provincie Flevoland. Het was de eerste editie van het NK Beach Soccer in Dronten, maar zowel spelers, bezoekers en supporters waren het eens, dit moet een vervolg krijgen.

De Vrouwen Eredivisie is net zo onvoorspelbaar en spannend als de Mannen equivalent. In Dronten waren de dames van BS Zeeland opnieuw op dreef en wonnen afgetekend met 11-5 van BS Rotterdam en nipt met 7-6 van KTP Nieuwroden. De huidige Nederlands kampioen HTC BS Zwolle werd eerder in Harderwijk verslagen door BS Alkmaar, maar wonnen in Dronten hun twee wedstrijden tegen BS Drechtsteden en BS Rotterdam en nestelen zich hierdoor weer in de top van de ranglijst. KTP Nieuwroden moet haar laatste wedstrijden allemaal winnen willen zij nog een kans maken op de play-offs voor de titel. BS Rotterdam, BS Drechtsteden, BS Fryslân en BS Domstad Majella lijken te moeten gaan strijden tegen degradatie.

Brasil Melhor verloor ook hun vijfde en zesde wedstrijd, waardoor zij zich kunnen gaan opmaken voor de play-offs tegen degradatie. Nieuwkomer BS Nieuwegein kent een sterk seizoen en verloor tot nu nog maar één wedstrijd. In Dronten wisten zij beide wedstrijden in winst om te zetten. De eerste tegen Brasil Melhor, de tweede tegen de mannen van SV Orderbos. Die op hun beurt de Brazilianen met 5-2 versloegen.

Op de slotdag in Dronten was het volop genieten van hoogstaand Beach Soccer. Niet in de laatste plaats dankzij het sterke optreden van de deels verjongde ploeg van BSU VP/Afbouw. De ploeg met spelers uit diverse steden won zowel van koploper BS Strandclub WIJ (7-6) als van BS Lansingerland (11-4). Vooral de laatste wedstrijd was bij vlagen een demonstratie van o.a. Tim Steenks en Alex Fereirra. Door de nederlaag van De ploeg uit Scheveningen kan BS Egmond in Amsterdam (RAI 14 & 15 juli) de koppositie veroveren. HTC BS Zwolle moet na een sterk begin pas op de plaats maken. Na de twee nederlagen in Almere won het team van Folkher Langejans in Dronten na verlenging wel knap met 9-6 van BS Rotterdam. BS Katwijk lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen.

Wij danken de gemeente Dronten, STADronten, de Provincie Flevoland, de deelnemers, bezoekers, supporters en scheidsrechters en hopen u volgende week in Schiedam aan de Maasboulevard te zien bij het Nationale bekertoernooi 2018.
Toegang is gratis.

(kijk hier voor meer foto’s van Fotograaf Marco Klompalberts)