RAI Amsterdam decor van hoogstaand Beach Soccer

De 5e speelronde van het NK Beach Soccer vond plaats voor de deuren van RAI Amsterdam. Dat RAI Amsterdam een toplocatie is voor congressen, beurzen, vergaderingen, feesten, theatershows dat is wereldwijd bekend, maar ook voor evenementen is het complex aan het Europaplein in Amsterdam zeer geschikt. Zowel binnen als buiten kan men hiervoor terecht.
In samenwerking met de gemeente Amsterdam en RAI Amsterdam organiseerde BSBN haar 5e speelronde op 7 & 8 juli. In tropische temperaturen streden scholieren van IJburg College en Bredero MAVO
op vrijdag voor de titel Amsterdams scholenkampioen Beach Soccer 2018.

Zaterdag was de Beach Arena gereserveerd voor de Vrouwen Eredivisie. Er werd gestart met een heuse topwedstrijd. Koploper BS Zeeland nam het op tegen het ongeslagen BS Alkmaar. Omdat de dames van Alkmaar minder wedstrijden hadden gespeeld moesten zij de koppositie nog overlaten aan de Zeeuwse brigade. Al snel bleek waarom deze twee teams bovenin meestrijden. Hoog niveau Beach Soccer zorgde voor mooie momenten en spectaculaire acties. Het was uiteindelijk BS Zeeland die er met de winst vandoor ging (6-4). Ook de tweede wedstrijd werd door BS Zeeland winnend afgesloten en blijven zij koploper. BS Alkmaar herstelden zich knap door met 21-7 te winnen tegen BS Drechtsteden. BS Rotterdam deed ook goede zaken om zich te plaatsen voor de play-offs voor de titelstrijd. Met twee goede overwinningen hebben zij aansluiting gevonden. Wel zullen zij moeten volgende week afrekenen met BS Alkmaar en KTP Nieuwroden. Laatstgenoemde bewees zichzelf een slechte dienst door twee nederlagen. Eerst was het DTS Ede (2-4) en later op de dag BS Fryslân (2-4) die de dames uit Nieuwroden versloegen. BS Domstad Majella en BS Drechtsteden moeten vechten voor lijfsbehoud. BS Drechtsteden heeft voorlopig de slechtste papieren. Huidig kampioen HTC BS Zwolle won nipt met 4-3 van DTS Ede, maar verloor verrassend met 5-4 van BS Fryslân. De ploeg van coach Jouke Dantuma pakten door de twee overwinningen de draad weer op en heeft weer uitzicht op een plek in de play-offs voor de titel.

In de Mannen Eredivisie verraste Betuws BS koploper BS Egmond met een 8-5 overwinning. Door het verlies later op de dag tegen HTC BS Zwolle is de ploeg van coaches Henk van der Burg en Rolvo Manuhutu gedoemd te strijden tegen degradatie. De Zwollenaren grepen tegen BS Zwolle hun laatste strohalm voor de strijd om de titel. Door de knappe overwinning zijn zij geplaatst bij de eerste vier. Dat weet BSU VP/Afbouw nog niet. Zij zijn door hun winst tegen HTC BS Zwolle en hun verlies tegen BS Egmond afhankelijk van BS Rotterdam, dat zelf niet in actie kwam, maar het volgende week moet opnemen tegen de nummer 1 en 2 van de competitie, respectievelijk BS Strandclub WIJ en BS Egmond. Wanneer de Rotterdammers dan minimaal drie punten vergaren om BSU VP/Afbouw van de vierde plaats af te houden.

Het belooft een prachtig weekend te worden in op het strand van Scheveningen in het The Hague Beach Stadium. Niet alleen vinden daar op zaterdag de finales van het NK Beach Soccer voor de jeugd plaats, maar zullen er ook op zaterdag en zondag beslissingen vallen in de Vrouwen en Mannen Eredivisie en de Eerste Divisie. U bent van harte welkom, toegang is gratis!

Wij danken de gemeente Amsterdam, RAI Amsterdam, Amsterdam Topscore, de deelnemers, bezoekers, supporters en scheidsrechters en hopen u aankomend weekend op het strand van Scheveningen in het The Hague Beach Stadium te zien bij het 6e speelweekend van het NK Beach Soccer 2018.
Toegang is gratis.

(kijk hier voor meer foto’s)