Speelronde Strand Duin in Almere weer succes

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni was het Almeerderstrand nabij de Marina Haven het decor van het derde speelweekend van het NK Beach Soccer 2018. Met topwedstrijden in de Vrouwen Eredivisie en de Mannen Ere- en Eerste Divisie was het genieten.

In de Vrouwen Eredivisie deed BS Zeeland goede zaken. Onder leiding van topscorer Isa Pothof wonnen zij hun twee wedstrijden tegen respectievelijk BS Drechtsteden (8-2) en BS Fryslân (9-5) en vestigden zich daarmee aan kop in de Eredivisie.

In de Eerste Divisie was het de mannen tak van BS Zeeland die ook goede zaken deed. Met twee overwinningen zetten zij koploper BS Hoorn/Samlex onder druk voor de titel. De ploeg uit Hoon won zelf van BS Nieuwegein (10-4), maar verloren na strafschoppen van BSK Moerdijk Koeriers. BS Bergen op Zoom wisselde hun prestaties ook af met fantastische combinaties en evenzo mooie treffers tegen Brasil Melhor (15-7) met een paar missers die leidden tot een nipte nederlaag tegen BS Zeeland (4-5).

De Mannen Eredivisie dreigt een spannende ontknoping te krijgen. De ploegen bovenin ontlopen elkaar niets, dat bleek ook weer in Almere. Betuws BS klopte het tot dan toe ongeslagen BS Rotterdam met een knappe 6-3, maar moest later op de dag een gevoelige nederlaag incasseren tegen BS Emmer Compas. De ploeg uit Emmer kreeg op hun beurt weer een nederlaag te slikken tegen BS Lansingerland. De enige twee ploegen die beide wedstrijden dit weekend wisten te winnen waren BS Strandclub WIJ en BS Egmond. De ploeg uit Scheveningen won van BS Katwijk (8-5) en het eveneens tot dan toe ongeslagen HTC BS Zwolle (6-1). De Egmonders wonnen van dezelfde tegenstanders respectievelijk met 13-7 en 8-4. Hierdoor staan BS Egmond en BS Strandsclub WIJ gebroederlijk aan kop.

Wij danken de gemeente Almere, Almere City Marketing, Sportbedrijf Almere, Marina Haven Muiderzand, de deelnemers, bezoekers, supporters en scheidsrechters en hopen u volgende week in Drontenk op het Meerpaalplein te zien bij de volgende speeldag van het NK Beach Soccer 2018.
Toegang is gratis.

(kijk hier voor meer foto’s van Fotograaf Marco Klompalberts)