Topscorers Eredivisie mannen en vrouwen

De Eredivisie Beach Soccer 2019 zit er op. Een prachtig seizoen met heel veel mooie treffers. Lange tijd was het spannend in de top van de topscorerslijsten bij zowel de mannen als bij de vrouwen.
Bij de mannen ging het tussen Alex Nunes Ferreira van de latere landskampioen BSU Team Equip en Jaco van der Bent van BS Katwijk. Op de laatste speeldag kwam Alex langszij dankzij vijf doelpunten tegen BS Hoorn/Samlex, maar had Jaco nog een wedstrijd tegoed. Tegen BS Apeldoorn scoorde van der Bent de belangrijke treffer en bleef hij met 19 treffers Alex 1 doelpunt voor.
Bij de vrouwen was het net zo spannend. Nidia Bos van BSZ Ladies ging samen met Jennieke van der Pol (Lenovo BS) aan kop met 17 treffers, gevolgd door de topscorer van 2018, Isa Pothof (BSZ Ladies) met 15 treffers en outsider Lisette Luimstra van Libertas met 11 treffers.
Op de laatste speeldag scoorde Luimstra maar liefst zes keer en kwam naast beide topscorers te staan, Pothof wist niet meer te scoren, Van der Pol was al uitgespeeld, maar Bos legde beslag op de titel door nog vijf treffers toe te voegen en met 22 doelpunten de terechte winnares te worden van de Gouden Bal bij de vrouwen.