Veel spektakel tijdens Finale NK Beach Soccer jeugd in The Hague Beachstadium

Zaterdag 21 juli stond bij veel Beach Soccer liefhebbers al omcirkeld in de agenda. Dat was de grote dag. De dag dat de finales van het NK Beach Soccer in het The Hague Beachstadium op het programma stonden. Zenuwachtig arriveerden de eerste teams met supporters op het strand van Scheveningen in Den Haag.

Al vroeg bleek dat de teams niet voor niets winnaar van een voorronde waren geworden. Het talent droop er vanaf. Goed voor de bond te zien dat de toekomst van het Beach Soccer ook is verzekerd. Op elke korrel zand werd gestreden voor de felbegeerde titel en de eeuwige roem. De teams van BS HTC en Betrokken Spartanen plaatsten zich voor de finale van onder 11 jaar. Nadat de ploeg uit Zwolle lange tijd op voorsprong stond, waren het de Rotterdammers die in de slotfase verdiend gelijk maakten. Zo moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin bleken de Jonge Spartanen beter om te gaan met de zenuwen en zijn zij de nieuwe Nederlands kampioenen in de categorie onder 11.

De finale van onder 13 jaar bracht twee zeer goed voetballende ploegen in de Beach Arena. Ondanks het moedige en goede verweer van Nieuwegein was het team van Beach Boys niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk een maatje te groot en mag de ploeg uit Haarlem dankzij een 2-0 overwinning een jaar de titel Nederlands kampioen dragen.

FC Bergen en Victory Royale lieten het publiek genieten tijdens de finale van onder 15 jaar. De ploegen hadden zich gekwalificeerd tijdens de voorrondes in respectievelijk Hargen en Rooi. Ook deze ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en eindigde de wedstrijd ook in een 2-2 gelijke stand. De Brabanders van Victory Royale namen de strafschoppen net iets beter en zij ontvingen de gouden medailles en de titel Nederlands kampioen onder 15 jaar.

De laatste finale in de jeugd categorieën was die van onder 19 jaar. BSK Moerdijk nam het daarin op tegen CDW. In de poulefase waren deze teams elkaar eerder tegen gekomen en was de eindstand 0-0. Dat beloofde wat voor de finale. Ook deze wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar het was uiteindelijk BSK Moerdijk die meer energie leek te hebben en mochten zich, dankzij een 3-1 overwinning laten kronen tot Nederlands Kampioen.

Wij danken de gemeente Den Haag, Den Haag Topsport, de deelnemers, bezoekers, supporters en scheidsrechters en hopen u aankomend weekend opnieuw op het strand van Scheveningen in het The Hague Beach Stadium te zien bij het finaleweekend (28 & 29 juli) van het NK Beach Soccer 2018 voor senioren teams (Eredivisie, Eerste Divisie en Topklasse).

Toegang is gratis.

Klik hier voor de foto’s