Verrassingen tijdens eerste speelweekend NK Beach Soccer in Harderwijk

Tijdens de Aaltjes Dagen in Harderwijk stond de Beach Arena van Beach Soccer Bond Nederland opgesteld op het zand van het Waterfront. Daar streden de Eredivisie en Eerste Divisie mannenteams en de Eredivisie vrouwenteams voor hun eerste punten van 2018.

Er vielen direct verrassingen te noteren. Vice landskampioen Betuws BS verloor direct hun eerste wedstrijd tegen BSU VP/Afbouw, maar herstelde zich knap tegen BS Katwijk. Het waren het Haags/Scheveningse BS Strandclub Wij, HTC BS Zwolle en BS Rotterdam die de volle 6 punten behaalden en gezamenlijk minstens een week aan kop gaan in de Eredivisie bij de mannen. Vooral doelpuntenmachines Donny van Oijen en Melvin Velthuis waren op dreef. Met respectievelijk 12 en 10 doelpunten in twee wedstrijden lijken zij hun zin te hebben gezet op de gouden schoen van 2018. BS Lansingerland, BS Emmer Compas en BS Katwijk hadden een mindere dag en zullen zich snel moeten herpakken voor een plek in de play offs.

In de Eerste Divisie bij de mannen heeft degradant BS Hoorn/Samlex laten zien binnen een jaar weer terug te willen keren in de Eredivisie. Met twee overwinningen gaan zij alleen aan de leiding. Gevolgd door BS Bergen op Zoom. De Brabanders verloren wel van de koploper, maar versloegen SV Orderbos en staan voorlopig op een tweede plaats.

Ook de Eredivisie bij de vrouwen ging in Harderwijk van start. Verrassend was de eenvoudige overwinning van BS Zeeland Ladies tegen DTS Ede. Met een afgetekende 9-2 moest de ploeg uit Ede haar meerdere erkennen. Promovendus BS Domstad Majella liet zien een verrijking voor de Eredivisie te zijn. Tegen twee sterke ploegen moesten zij uiteindelijk buigen, maar boden zij goed weerstand. De dames van BS Zeeland maakten het de huidige landskampioen HTC BS Zwolle zeer lastig. In een enerverende partij wonnen de dames uit Zwolle uiteindelijk nipt met 5-4 en staan daarmee voorlopig alleen aan de leiding.

Wij danken de gemeente Harderwijk, organisatie Aaltjes Dagen, de deelnemers, bezoekers, supporters en scheidsrechters en hopen u volgende week (opnieuw) in Harderwijk op het Waterfront te zien bij de volgende speeldag van het NK Beach Soccer 2018.
Toegang is gratis.

(kijk hier voor meer foto’s)