Voorbereiding seizoen 2019 gestart

Nog steeds zijn er mensen die denken dat de medewerkers van de Beach Soccer Bond enkel in de zomermaanden bezig zijn met het organiseren van het NK Beach Soccer, maar niets is minder waar. Al vanaf september is iedereen druk met evaluaties en de voorbereidingen voor 2019. De speelsteden van 2018 en mogelijk nieuwe speellocaties in 2019 worden bezocht en wordt er met de betrokkenen gesproken over de mogelijkheden voor het komende jaar.

,,Elk jaar zien we dat er meer steden interesse hebben in het organiseren van het NK Beach Soccer. Een mooie ontwikkeling voor de sport. Maar we moeten wel eerlijk blijven, we danken het niet alleen aan de populariteit van het Beach Soccer, ook de andere Beachsporten zoals Handbal, Volleybal, Korfbal en Rugby zijn enorm in opkomst. De Beach Soccer Bond organiseert het NK Beach Soccer in samenwerking met evenementen organisatiebureau MSP Events. Zij bouwen de Beach Arena zodanig dat het eenvoudig omgebouwd kan worden voor alle beach-varianten. Dat onderscheidt ons ten opzichte van veel andere organisaties. MSP Events heeft alle materialen in huis. En bouwen zij met extreem veilige en duurzame materialen waardoor de deelnemers en bezoekers geen enkel risico lopen en het milieu geen nadeel ondervindt.”

Voorzitter Maikel Schats kijkt tevreden terug op 2018, maar kijkt uit naar 2019. ,,Komend jaar staan er grote nationale en internationale toernooien op de agenda. De Europese Olympische Spelen in Minsk, The International Beach Games in San Diego, de Europese Beach Soccer League in diverse landen en het WK Beach Soccer in Paraguay.” Het bevestigt nogmaals dat Beach Soccer enorm groeit.