Weer heeft weinig invloed op Jeugd NK Beach Soccer

Nederlands Kampioenschap Beach Soccer Jeugd 2019 - The Hague Beachstadium - Den Haag/Scheveningen

De voorspellingen waren niet goed. Veel regen, zelfs hagel zou er vallen, gepaard met windstoten. Het was voor de teams en hun begeleiders geen reden weg te blijven. De gehele vrijdag belden deelnemers of vroegen zij via social media of het wel door ging. De Beach Soccer Bond hield nauw contact met weerstations en besloot in alle wijsheid het NK Beach Soccer voor jeugd door te laten gaan. Weliswaar met een half uurtje vertraging, maar zonder enkel risico.

Zo kon het dat de dag werd geopend door de teams van HFC en JM Soccer Academy -11 jaar op het hoofdveld in het The Hague Beachstadium. De toon werd direct gezet. Met een 2-2 eindstand was direct duidelijk dat alle teams aan elkaar gewaagd waren. In dezelfde poule op veld 2 won HTC BS Zwolle nipt met 3-2 van HTC BS 038. Alle finalisten deden niets voor elkaar onder, maar de teams van HTC BS Zwolle en BS 038 plaatsten zich voor de finale. Ook deze strijd ging gelijk op en strafschoppen moesten beslissen wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Het was uiteindelijk BS 038 die de zenuwen beter in bedwang hadden en met de gouden medailles en de titel Nederlands kampioen Beach Soccer onder 11 jaar naar huis gingen.

Op veld 3 was het verschil wel duidelijk. Daar won het team van Heino met maar liefst 0-5 van JM Soccer Academy -13 jaar. Na die nederlaag nam JM Soccer Academy in de tweede wedstrijd revanche en versloeg FC Gemixt Zand met 4-0. Een ander team dat zich vroeg onderscheidde was het team van BS Nieuwegein -13. Met twee overwinningen en twee gelijke spelen mochten zij het in de finale opnemen tegen het team Heino. BS Nieuwegein zat direct goed in de wedstrijd en kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. Heino bood weliswaar goed tegenstand, maar kon niet voorkomen dat BS Nieuwegein uitliep naar 3-0 en daarmee Nederlands kampioen onder 13 jaar werd.

Bij de jongens onder 15 waren maar liefst 12 finalisten, 27 wedstrijden moesten worden gespeeld om twee finalisten over te houden. CSV Match(X)t won haar eerste wedstrijd tegen BS Nieuwegein onder 14 jaar, verloor van FC Zand In De Bal en speelde gelijk tegen Heino en moest het in de kwartfinale opnemen tegen BS Nieuwegein onder 15. Die hadden gelijk gespeeld tegen BSK Moerdijk Koeriers en gewonnen van de Zandhappers en FC Jantje. De heren uit Nieuwegein waren met 3-0 te sterk en plaatsten zich voor de halve finale. Zandhappers won met 3-0 van JM Soccer Academy onder 15 dat in de poule nog spectaculair met 4-4 gelijk speelde tegen één van de favorieten, Konica Minolta. Dat team nam het in de kwartfinale op tegen het tot dan toe ongeslagen Heino onder 15. Konica Minolta maakten hun favorietenrol waar en wonnen met 3-0. De laatste halve finalist kwam voort uit de wedstrijd tussen FC Zand In De Bal en FC Jantje. Eerstgenoemde was in de poule nummer één geworden, maar had het tegen FC Jantje knap lastig. Met een minimale overwinning van 2-1 moesten zij het in de halve finale opnemen tegen Konica Minolta. Na de 1-1 en strafschoppen verzekerde Konica Minolta zich van de finaleplaats. De andere halve finale ging tussen BS Nieuwegein -15 en Zandhappers. De ploeg uit Nieuwegein was ontketend en won overtuigend met 5-1. Hoe anders verliep de finale tegen Konica Minolta. Tot aan de laatste seconde leken de Haarlemmers er met de titel vandoor te gaan, maar BS Nieuwegein werd beloond voor hun tomeloze inzet en scoorde net voor tijd de gelijkmaker. Ook in deze categorie moesten penalty’s genomen worden om te weten wie zich Nederlands Kampioen mocht noemen. BS Nieuwegein werd gekroond tot Nederlands kampioen.

Bij de meiden onder 15 jaar was het minstens net zo spannend. Met fraaie doelpunten en sluwe acties trakteerden de dames het publiek op aantrekkelijk Beach Soccer. Het geroutineerde KTP Nieuwroden ging er uiteindelijk met de titel vandoor, maar ook de teams van Aalanden uit Zwolle en DVSP hadden die titel kunnen winnen. Het team uit Pijnacker legde beslag op de tweede plaats.

Een prachtig Nederlands kampioenschap voor de jeugd zorgde voor nog meer enthousiasme bij de jeugd. Zo werd er door meerdere deelnemers gevraagd een competitie te starten in hun leeftijdscategorie. In overleg met de begeleiders en de verenigingen gaat de Beach Soccer Bond inventariseren of dit voor 2020 haalbaar is. De competitiewedstrijden zullen dan worden gespeeld in de weekenden van juni t/m eerste week juli 2020. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@beachsoccerbond.nl

Klik hier voor de foto’s